Étrend-kiegészítők: szedjük vagy ne szedjük? A mai rohanó világban kevesebb időt, figyelmet szánunk az étkezésekre, a tudatos, előre megtervezett ételsorokra, így megszólalhat bennünk a vészcsengő, hogy legalább... Szerző: 2015-05-19 Sárgafolt-degeneráció, szürkehályog Korunk előrehaladtával látásunk is romlik. Ennek a látásromlásnak több oka van, amelyek közül az első számú a szemlencse rugalmasságának csökkenése. E mellett fontos... Szerző: 2013-10-04 Zöldhályog - mit tehetek ellene? Mit kell tudni a zöldhályogról (glaukómáról)? Mit lehet tenni ellen? Szerző: 2013-10-03 Az időskori memóriaromlás megelőzése és az étrend-kiegészítők Bár az Alzheimer-kór egy különálló betegség, megelőzés szempontjából mégis együtt tárgyaljuk az egyéb eredetű, memóriaromlással, elbutulással járó kórképekkel. A... Szerző: 2013-10-01 Az étrend-kiegészítők szerepe kóros vérzsírértékek esetén A vérben jelenlévő triglicerid és koleszterin mennyisége jelentősen befolyásolhatja a szív és érrendszeri betegségek kockázatát. Kóros eltéréseik esetén a diéta és a... Szerző: 2013-10-01 Tudnivalók az étrend-kiegészítőkről Az étrend-kiegészítők olyan szájon át fogyasztható készítmények, amelyek a hagyományos étrend kiegészítésére szolgálnak. Általában koncentrált formában, egyedi... Szerző: 2013-10-01 Az étrend-kiegészítők szerepe magas vérnyomás esetén A magas vérnyomást csendes gyilkosnak is nevezik, mert sokszor hosszú ideig nincsenek tünetei, mégis súlyos szövődményekhez vezethet. Az életmód megváltoztatása és a... Szerző: 2013-10-01