Almás sárgarépasaláta lenmagolajjal

A fitonutrienseket tartalmazó növényi táplálékok fogyasztása hozzájárul többek között a keringési, a daganatos, illetve a gyulladásos betegségek megelőzéséhez és enyhítéséhez. Ilyen például a karotin- és likopinforrásnak számító sárgarépa. Kóstolják meg az alábbi ízletes saláta formájában!
Szerző: Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit Lektor: Dr. Palik Éva 2014-07-25

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • alma 100 g
  • sárgarépa 100 g
  • lenmagolaj 10 ml (1 evőkanál)
  • fokhagyma 0,5 gerezd
  • bazsalikom, szárított vagy friss 1 csipet
  • oregánó, szárított 1 csipet

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott almát és a megmosott, meghámozott sárgarépát reszeljük finomra, majd adjuk hozzá a fűszerekkel ízesített olajat és alaposan keverjük át.

Tápérték-információ 1 személyre:

  • Energia: 158 kcal
  • Fehérje: 1,6 g
  • Szénhidrát: 15,4 g
  • Zsír: 9,6 g
  • Élelmi rost: 5,8 g
  • Koleszterin: 0 mg